Educare Logo

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

Wachttijd
Kind-/jeugd: 20 wkn
Ernstige dyslexie: aanmeldstopWachttijd
Kind-/jeugd: 20 wkn
Ernstige dyslexie: aanmeldstop

OVER EDUCARE     WERKWIJZE GGZ ZORG      WERKWIJZE DYSLEXIEZORG    MEER INFORMATIE EN CONTACT

Samen Fit! (8-12- jaar)

Sommige kinderen hebben geen plezier in bewegen en vinden gezonde voeding maar saai en niet lekker. Eén op de zeven schoolkinderen is te dik of dreigt dat te worden. Voor u als ouder/verzorger is het niet altijd even gemakkelijk om er voor te zorgen dat uw kind voldoende beweegt en gezond eet. Daarom is er de behandeling.

opgezet om kinderen te helpen controle te krijgen over hun eetgedrag om zo tot een betere beheersing van hun overgewichtsprobleem te komen. Het programma is een samenwerking tussen de orthopedagoog, diëtist en kinderfysiotherapeut.

De cursus is voor kinderen tussen acht en twaalf jaar die te zwaar zijn, het lastig vinden om vaker te bewegen engraag meer zelfvertrouwen willen krijgen.

Voorafgaand aan de groepslessen wordt de intake gedaan door de orthopedagoog, diëtist en kinderfysiotherapeut. Hier wordt aan ouders en de kinderen gevraagd om vragenlijsten in te vullen. Tevens wordt een fitheidstest afgenomen. Halverwege en aan het eind van de cursus vindt een evaluatie plaats. Tijdens de bijeenkomsten leren kinderen en hun ouders over het beweeg- en eetgedrag met als doel komen tot goede eet- en beweeggewoonten en gelijk blijven in gewicht.