Educare Logo

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

Aanmeldwachttijd
Kind-/jeugd: 12-14 wkn
Ernstige dyslexie: 8 wkn
Volwassenen: cliënten stopAanmeldwachttijd
Kind-/jeugd: 8-10 wkn
Ernstige dyslexie: 8 wkn
Volwassenen: cliënten stop

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

OVER EDUCARE     WERKWIJZE      DIAGNOSTIEK / BEHANDELING

Visie

Wij hebben een holistische werkwijze gericht op bewustwording vanuit de denkbeelden van de positieve psychologie.

 

Wij formuleren dit als volgt:

Het holistisch werken vanuit de denkbeelden van de positieve psychologie betekent voor ons dat u of uw kind, uw gezin, centraal staan. Samen gaan we op zoek naar wat er al goed gaat binnen de verschillende levensgebieden. Maar we kijken ook naar ingesleten denk- en gedragspatronen. Herkennen en vooral erkennen wat lastig is waarna er weer beweging ontstaat. Zo komen we er samen achter waar uw kracht, of dat van uw kind, of uw gezin ligt. Van hieruit nemen u en/of uw kind en gezinsleden de stappen die nodig zijn voor een evenwichtige ontplooiing’.
We  werken vanuit een holistische en praktisch oplossingsgerichte benadering. Wij gaan er vanuit dat ieder mens in principe de wil, de kracht en vaardigheden heeft om zich meer bewust te worden. Vanuit het inzicht en vaardigheid om tegenvallers, angst, spanning en lichamelijke klachten te erkennen ontstaat er ruimte. Dan kunnen nieuwe keuzes worden gemaakt.
Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kunt u zich bijvoorbeeld voldoende redden? Voelt u zich gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien zorg nodig of steun uit uw omgeving? Het gaat erom dat u zich gezond en energiek voelt, op de manier die bij u past.

Lees meer

Binnen de Positieve Gezondheid richt de Positieve psychologie zich op ‘de omstandigheden waaronder mensen kunnen komen tot een productief, zinvol en plezierig leven’. Zie ook dit artikel.

Als organisatie willen wij toegankelijk en overzichtelijk zijn zowel in onze specifieke, oplossingsgerichte manier van werken, als in onze professionaliteit, als zakelijk. Hierbij past het dat we de samenwerking en afstemming zoeken met collega’s van zorg, onderwijs en hulpverlening. Daarom zijn wij gehuisvest bij de fysiotherapie, logopedie, muziektherapie en hebben geregeld overleg met de huisartsen en POH GGZ in Havelte. Verder  werken we samen met diverse andere vaktherapeuten zoals een paardencoach, haptonoom, craniosacraal therapeut en klassiek homeopaat. Op deze manier is het mogelijk om met u snel en efficiënt de best passende oplossing voor de problemen van de cliënten te vinden.

‘We willen samen met u bereiken dat u, uw kind, uw gezin weer meer van elkaar en het leven kunnen genieten’.

De doelstellingen van de behandeling worden door u, eventueel samen met uw kind, bepaald in overleg met Mike. Op basis van zijn kennis en ervaring gaan we met u en/of uw kind in overleg welke behandelmethode en -vorm het beste bij uw wensen aansluit. We onderzoeken en behandelen we volgens vaste de meest actuele GGZ standaarden. Niet de richtlijn maar de mens staat voorop.

Onze zorg is dan ook primair op de kwaliteiten en kwetsbaarheden van onze cliënten toegespitst. Daarom schakelen we met u ook specialisten in als dit gewenst is.