Educare Logo

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

 Aanmeldwachttijd (bijgewerkt op 20-07-2022)
Volwassenen (verzekerde zorg): cliënten stop (t/m februari 2023)
Particulier: 12 weken in verband met zomervakantieAanmeldwachttijd
Volwassenen: cliënten stop
Particulier: 6 weken

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

OVER EDUCARE     WERKWIJZE     BEHANDELING

Visie

Wij hebben een holistische werkwijze gericht op bewustwording vanuit de denkbeelden van de positieve psychologie.

 

Wij formuleren dit als volgt:

Het holistisch werken vanuit de denkbeelden van de positieve psychologie betekent voor ons dat u of uw kind, uw gezin, centraal staan. Samen gaan we op zoek naar wat er al goed gaat binnen de verschillende levensgebieden.  Maar we kijken vooral ook naar ingesleten denk- en gedragspatronen. Herkennen en vooral erkennen wat lastig is waarna er weer beweging ontstaat. Zo komen we er samen achter waar uw kracht, of dat van uw kind, of uw gezin ligt. Zo wordt u en uw kind zich veel meer bewust van waar het in het leven écht om gaat.
Van hieruit nemen u en/of uw kind en gezinsleden de stappen die nodig zijn voor bewustwording en een evenwichtige ontplooiing’.

We  werken vanuit een holistische en praktisch oplossingsgerichte benadering. Wij gaan er vanuit dat ieder mens in principe de wil, de kracht en vaardigheden heeft om zich meer bewust te worden. Vanuit het inzicht en vaardigheid om tegenvallers, angst, spanning en lichamelijke klachten te erkennen ontstaat er ruimte. Dan kunnen nieuwe keuzes worden gemaakt.

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kunt u zich bijvoorbeeld voldoende redden? Voelt u zich gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien zorg nodig of steun uit uw omgeving? Het gaat erom dat u zich gezond en energiek voelt, op de manier die bij u past.