Educare Logo

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

Aanmeldwachttijd
Kind-/jeugd: 12-14 wkn
Ernstige dyslexie: 8 wkn
Volwassenen: cliënten stopAanmeldwachttijd
Kind-/jeugd: 8-10 wkn
Ernstige dyslexie: 8 wkn
Volwassenen: cliënten stop

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

OVER EDUCARE     WERKWIJZE      DIAGNOSTIEK / BEHANDELING

E-Health – thuis (verder) aan de slag

Een E-Health behandeling is een online behandeling als aanvulling binnen een persoonlijke behandeling, voor verschillende klachten en therapievormen. Bij het intakegesprek met uw psycholoog wordt bekeken of een internetbehandeling ook een onderdeel van uw behandeling kan uitmaken. Door buiten de sessies om zelf actief met uw klachten en therapie bezig te zijn, gaat u uw klachten beter begrijpen en wat u kunt doen om ermee om te gaan. Deze interactieve methode maakt de behandeling flexibel, toegankelijk en effectief. Ook kan het prettiger zijn om de behandeling vanuit het comfort en de veiligheid van uw eigen huis te doen.

Dat doen we met gerichte oefeningen én E-Health: apps en modules waarmee u thuis, via internet, aan de slag kan met oefeningen, tips en informatie. U krijgt hiervoor een beveiligd account in het platform Minddistrict.

U krijgt dus huiswerk mee. Uw behandelaar geeft u in de modules ook feedback, zodat zowel u als de behandelaar bij de volgende afspraak alweer een paar stappen verder bent dan aan het einde van de vorige afspraak. Dit betekent dat u gesprekken en digitale begeleiding krijgt. Dit noemen we een ‘blended-behandeling’.

Voor onze E-Health-modules maken wij gebruik van het aanbod van Minddistrict. Eventuele apps zoeken we altijd uit passend bij u en uw doelen. Heeft u zelf apps of informatie gevonden? Leg het gerust voor aan uw behandelaar – we kijken dan samen of en hoe dit een plek kan krijgen binnen uw behandeling.

En natuurlijk; als u niets met digitale therapie heeft, dan kunt u voor alleen face-to-face contacten kiezen.

Met behulp van modules is het mogelijk zelf te werken aan uw klachten door middel van onder andere oefeningen. Wij maken zowel gebruik van zelfhulpmodules als blended behandelmodules. De blended behandelmodules zijn onderverdeeld in deelmodules om deze waar relevant in te zetten ter aanvulling of ondersteuning op de behandelsessies. In de modules wordt veel gebruik gemaakt van videomateriaal, waarbij zowel zorgverleners als cliënten aan het woord komen.
Modules bestaan uit informatie, dagboeken, oefeningen en tests waarmee u zelf aan de slag kunt. Dit bevordert op die manier uw zelfmanagement. Er zijn modules voor onder andere angst, depressie, paniek, piekeren en slaapproblemen. Het werken aan uw klachten kunt u met modules heel makkelijk in uw dagelijks leven implementeren. De modules kunt u doorlopen op de computer, laptop of smartphone. U kunt op deze manier zelf bepalen wanneer en waar u met eHealth aan de slag gaat.