Educare Logo

Centraal telefoonnummer
0521-521351
Inloggen

Aanmeldwachttijd
Kind-/jeugd: 16-20 wkn
Ernstige dyslexie: 12 wkn
Volwassenen: cliënten stopOVER EDUCARE     BEHANDELOPBOUW      DIAGNOSTIEK / BEHANDELING

Missie en Visie

Missie Visie

Vanuit aandacht en respect voor uw persoonlijke situatie en klachten gaan wij met u op zoek naar dat wat er al goed gaat en waar uw kracht of dat van uw kind ligt met als doel de aandacht hierop te richten. Door met u te zoeken naar antwoorden op de problemen, groeit het antwoord.

Wij werken vanuit de denkbeelden van de positieve psychologie. Voor ons betekent dit dat u of uw kind, uw gezin, centraal staat. Samen gaan we op zoek naar wat er al goed gaat binnen de verschillende levensgebieden. Zo komen we er samen achter waar uw kracht, of dat van uw kind, of uw gezin ligt. Van hieruit nemen u en/of uw kind en gezinsleden de stappen die nodig zijn voor een evenwichtige ontplooiing.

 

Als organisatie willen wij toegankelijk en overzichtelijk zijn zowel in onze specifieke, oplossingsgerichte manier van werken, als in onze professionaliteit, als zakelijk. Hierbij past het dat we de samenwerking en afstemming zoeken met collega’s van zorg, onderwijs en hulpverlening. Daarom zijn wij gehuisvest bij de huisartsen en/of fysiotherapie en logopedie. Op deze manier is het mogelijk om met u snel en efficiënt de best passende oplossing voor uw probleem te vinden.

Het werken vanuit de praktische oplossingsgerichte benadering staat bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan er vanuit dat ieder mens in principe de wil, de kracht en vaardigheden heeft om tot werkbare oplossingen te komen. We gaan vanuit de wens om te veranderen op zoek naar de kracht die er al is en manieren om die te vergroten. We willen samen met u bereiken  dat u, uw kind, uw gezin weer meer van elkaar en het leven kunnen genieten.

De doelstellingen van de behandeling worden door u, eventueel samen met uw kind, bepaald in overleg met één van onze collega’s. Op basis van onze kennis en ervaring gaan we met u en/of uw kind in overleg welke behandelvorm / therapie het beste bij uw wensen aansluit. Waar mogelijk onderzoeken en behandelen we volgens vaste protocollen waardoor we in alle vestigingen op dezelfde manier werken en de resultaten goed meetbaar zijn.